"Ujediniti levicu Balkana"

Čačak -- Sve levičarske partije Balkana i Evrope treba ujediniti, zaključeno je na kongresu grčke partije Siriza, kaže direktor Pokreta socijalista Bratislav Jugović.

Izvor: Tanjug
Podeli

Jugović je rekao Tanjugu da će ujedinitelj svih levičarskih partija Balkana i Evrope biti upravo Siriza.

On je naveo da je tokom učešća na kongresu u Atini razgovarao sa liderom Sirize Aleksisom Ciprasom, koji će se uskoro sastati sa šefom Pokreta socijalista i direktorom Kancedlarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom.

"Skup je bio prilika da se razmene politička iskustva sa stranim delegacijama iz Francuske, Slovenije, BiH, Austrije i skoro svih zemalja Južne Amerike", naveo je Jugović.

Drugi dan kongresa su, ističe on, svi članovi i delegati Sirize imali priliku da izlože svoje ideje za naredni period, dok su posledenjeg dana skupa izabrani organi koalicije.

Govoreći o svojim impresijama, Jugović je ocenio da je Aleksis Cipras jedan od najharizmatičnijih političara u Evropi.

Prema njegovim rečima, procene Grčke javnosti su da će na sledećim izborima u ovoj zemlji najverovatnije pobediti Siriza.

"Inače, Aleksisa Ciprasa, pripadnici koalicije levičarskih partija u Grčkoj, ali i drugim zemljama, smatraju herojem potlačenih i poniženih, ali i jedinim političarem koji je rekao ne Angeli Merkel", zaključio je Jugović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu