SNS preti tužbom zbog mandata

Srpska napredna stranka mogla bi uskoro da tuži državu pred Sudom za ljudska prava u Strazburu, zbog oduzimanja 580 odborničkih mandata u skupštinama opština.

Izvor: B92

Subota, 14.03.2009.

02:27

Default images

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić je za Večernje novosti rekao da će njegova stranka ipak iskoristiti sve pravne mogućnosti u Srbiji, pre nego što se obrati međunarodnim arbitrima. On je rekao da su pred domaćim sudovima odbornici SNS podneli mnogo tužbi, ali da su troškovi ogromni i da stranka nema novca da ih finansira.

"Mislim da je slučaj naših odbornika zreo da se nađe i pred Sudom za ljudska prava u Strazburu. Ranije sam poštovao princip da država ne sme da se tuži, čak i onda kada nas je Milošević pokrao na Kosovu uzevši nam 50 mandata, ali je sada druga situacija", kazao je Nikolić.

On je rekao da aktuelna vlast mora da prihvati evropske vrednosti po kojima su poslanici i odbornici vlasnici mandata.

Nakon rascepa Srpske radikalne stranke, novoosnovani naprednjaci zadržali su 33 od 613 mesta u lokalnim skupštinama. Na izborima 11. maja prošle godine, SRS je osvojila ukupno 1.586 odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: