Vučić: Vidim da narod neće reforme

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da vidi da se narod protivi reformama i da je, ako tako misle građani, uvek spreman da izađe na crtu svima.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.11.2015.

13:32

Default images
Foto: Beta, AP

Kako je rekao, ako izgubi, spreman je da preda vlast za razliku od drugih.

"Iskreno, vidim da narod ne podržava najvećim delom reforme koje moramo da sprovodimo i zbog toga se loše osećam, jer nema smisla da se to radi ako građani nisu za to", izjavio je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Premijer je dodao i da je pogledao istraživanja prema kojima je više od 90 odsto građana protiv reformi vlade koje je on inicirao. Jednako mu nije bilo lako, dodao je, kad je video, da je najveći broj prisustnih na protestima ispred vlade iz Srpske napredne stranke.

"Sve to me pogađa i nije mi svejedno", rekao je premijer i ponovio da vlada nije povećala plate i dodelila jednokratnu pomoć zbog izbora, kao što su to neki ranije činili.

"Mi ovo nismo radili zbog izbora, već na osnovu stabilnih i čvrstih temelja, za budućnost Srbije i iz naših izvora, a ne kredita", rekao je premijer i proučio:

"Nemojte državi da držite pridike o uvredama. Uvreda je dati 7.000 dinara, a 2008. kada je dato 5.000 to nije bila uvreda. Kako ih nije sramota?"

Dodao je da on nije Bojan Pajtić, koji se drži za fotelju i ako to narod neće, te naglasio da za njega politika ima "veliko P" i da se njome bavi da bi našem narodu doneo nešto.

"Radim vredno svakodnevno, nijednu subotu i nedelju nisam imao slobodno, što nije sasvim normalno", primetio je i ponovio da 1.200.000 ljudi ima sada veća primanja nego ikada, da ceo svet vidi kako napredujemo, samo kod nas ne vide.

"ZSO? Ne znam da li žele da otvore Pandorinu kutiju"

Vučić je rekao i da je za Srbiju sporazum o ZSO završena stvar i dodao da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom.

"Srbija je spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom, Srbija je razgovarala, pregovarala i dogovorila sporazum o ZSO - taj sporazum je potpisan i to je za nas završena stvar" rekao je premijer Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja u vezi sa tim da se iz Prištine pa i iz EU mogu čuti neke najave o eventualnim razgovorima iz početka, rekao da je stanje ovakvo.

"Oni kažu to što smo se dogovorili, a što njima odgovara to treba Srbi da implementiraju", rekao je Vučić i dodao da smo skoro sve implementirali i da se sada pokušava naći nešto da nismo uradili da bi "pravili balans i rekli - i jedna i druga strana nisu nešto ispunili".

"Oni bi da se ponovo otvori tema ZSO", dodao je premijer, ponovio da je sporazum potpisan i da je to za nas završena stvar.

Ako neko želi da otvara temu o tome ko je i šta je u skladu sa kojim ustavom, onda se otvara ozblijna i veoma opasna Pandorina kutija, poručio je premijer i zaključio:

"Nisma siguran da bi to Ulrike Lunaček l želela".

"Nemojte mi držati lekcije o patriotizmu"

Premijer je imao poruku za kritičare iz prethodne vlasti da mu "ne drže lekcije o patriotizmu, jer aktuelna vlast nijednom nije odustajala od interesa Srbije, ali ni od prijateljstva sa Rusijom i EU".

Kako je rekao, nije potrebno da mu lekcije drže oni za čije vreme je Kosovo dobilo nezavisnost, čije su reakcije na to bile, ne da pomognu narodu, već koji su gledali gde ima džamija kako bi se spalila.

"U moje vreme svega jedna i po zemlja je priznala Kosovo, a u njihovo 103", naveo je Vučić primetivši da bi, da je odluka o članstvu Kosova u Unesko donošena ranije, Srbija zasigurno izgubila bitku, kao i da se prethodna vlast sigurno ne bi usudila da odgovori na rezoluciju o Srebrenici koja se sprema u UN.

S tim u vezi posebno je pomenuo Borislava Stefanovića, uz opasku da sada i ne zna u kojoj je on stranci, poručivši da ne treba da mu drži pridike o prodaji Telekoma neko iz redova onih koji su tri puta pokušali da prodaju tu kompaniju i koji su loše pregovarali o NIS-u, te napravili loše rezultate na Kosovu.

"O ponižavanju radnika govorite vi koji ste ih uništili, koji ste postali bogati u privatizaciji, a radnike ostavili na ulici. Govorite o onima koji su prvi put spustili nivo nezaposlenosti ispod 20 odsto", poručio je Vučić i i dodao da ga kritikuju oni koji su se šepurili u avionima i pričali o rezoluacijama, a onda odustajali od njih.

Na kritike o TV pretplati, koje su mu odmah sinoć uputili NUNS, NDNV i još neki, odgovorio je da treba konačno da se izjasne šta hoće - da pretplata bude 500 ili 150...

"Šta god da uradite ništa ne valja. Najbolje je trebalo da ostavimo djubre koje smo gledali svaki dan na Beogradu na vodi. Ovo što smo uradili je grozno, daj da vratimo da tamo bude javni toalet i da se skupljaju narkomani", naveo je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

566 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: