Most na Adi u mraku, ukrali kablove

Ekipe JKP "Javno osvetljenje" počele su popravku elektro instalacija, dekorativne rasvete i unutrašnjih instalacija unutar konstrukcije Mosta na Adi.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.12.2014.

12:59

Default images

JKP "Javno osvetljenje” konstatovalo je da je na instalacijama pričinjena ogromna šteta i poručuju da će most ponovo biti osvetljen do nedelje.

"Krenuli smo u sanaciju oštećenja. Prvo na funkcionalnoj rasveti, a kada se ti radovi završe pristupiće se i osposobljavanju dekorativne rasvete mosta. Prema procenama, ukradeno je više od četiri kilometra instalacija", rekao je direktor "Beokom servisa" Darko Glavaš.

Ovaj slučaj, dodao je, prijavljen MUP i trenutno su sve procedure u toku, pošto je nađen i deo alata koji su koristili počinioci za demontiranje instalacija.

Most na Adi ostao je bez javnog osvetljenja, nakon što su nepoznate osobe isekle veću količinu kablova kojima se napaja javno osvetljenje mosta.

Osim pričinjene materijalne štete, krađa ugrožava i bezbednost saobraćaja, te je potreban povećani oprez prilikom prelaska mosta, upozoravaju iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Kako se navodi, sa isečenih kablova uklonjena je zaštitna izolacija i odneto bakarno jezgro.

"Poznati su primeri krađe u trafostanici na okretnici autobusa broj 65 na Bežanijskoj kosi, zbog čega je čitava saobraćajnica sa okretnicom bila u mraku, kao i u dve trafostanice u Zemunu na Novosadskom auto-putu, odakle je odneto više stotina litara ulja za transformatore i kompletna oprema, zbog čega nisu radili semafori na novosadskom auto-putu", stoji u saopštenju.

Direkcija za građevinsko zemljište, kako se dodaje, uz pomoć JKP "Javno osvetljenje" učiniće sve da se oštećeni kablovi što pre zamene, kako bi rasveta mosta u najkraćem roku ponovo bila u funkciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: