Jedan napadač na Tatona van zemlje

Okružni sud u Beogradu naredio je da se raspiše poternica za dvojicom osumnjičenih za teško ubistvo Brisa Tatona. Jedan osumnjičeni pobegao iz zemlje.

Izvor: B92

Subota, 10.10.2009.

11:14

Default images

Portparolka tog suda Ivana Ramić rekla je za B92 da, prema proceduri, po toj naredbi dalje postupa Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ministar policije Ivica Dačić kaže da MUP ima saznanja da se jedan od dvojice optuženih, koji su u bekstvu, nalazi u inostranstvu.

“Dvojica se nisu odazvala pozivu i za njima je raspisana poternica. Mi imamo određene sumnje da se jedan od njih nalazi u jednoj zemlji u inostranstvu. Naravno da ćemo od te zemlje tražiti informacije o svemu tome”, rekao je Dačić.

A kako piše “Pres”, ministar Dačić potvrdio je za taj list da se osumnjičeni Đorđe Prelić krije u Holandiji.

Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu pokrenuo je ranije istragu protiv dvojice osumnjičenih za ubistvo Tatona i doneo rešenje za određivanje pritvora. Pritvor je određen zbog toga što su oni u bekstvu i zbog težine krivičnog dela, objasnila je ona.

Ta dvojica mladića, od ukupno 13 osumnjičenih za umešanost u ubistvo Tatona, nisu se pojavili u četvrtak 8. oktobra pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu.

Deset okrivljenih koji se nalaze u pritvoru takođe je osumnjičeno za teško ubistvo, krivično delo za koje je predviđena kazna do 40 godina zatvora.

Sa slobode se brani samo jedan iz grupe privedenih zbog napada na Tatona i on se tereti za pomoć učiniocu posle krivičnog dela.

Taton, navijač francuskog fudbalskog kluba Tuluz, umro je 29. septembra od posledica prebijanja. Njega su napali huligani ispred kafića u centru Beograda 17. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: