Vučić: Neće biti smanjenja penzija

Beograd -- Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da garantuje da se stečena prava penzionera neće umanjivati.

Izvor: Beta
Podeli

On je rekao da se to neće dogoditi bez obzira na to kakve reforme nova Vlada Srbije bude preduzela.

"Bolje sa naše grbače da se skida nego da se diraju stečena prava penzionera", rekao je Vučić na skupu u zemunskoj hali Pinki.

Vučić je dodao da je predstavnicima međunarodnih institucija rekao da se uštede u budžetu mogu napraviti kroz smanjenje broja službenih putovanja ili automobila, smanjivanjem plata u javnom sektoru većih od 60.000 dinara ali da te uštede ne mogu da se prave u oblasti penzija.

"Ali u penzije ne dam da se dira. Kada bismo u ta prava dirali ne bi napravili problem samo penzionerima nego i državi", rekao je Vučić.

On je poručio da bi u državi stanje bilo bolje kada bi svi o budžetu razgovarali na način na koji penzioneri razmišljaju o kućnom budžetu.

Lider SNS je dodao da je jaka ekonomija garant za sigurne penzije, na kojoj će SNS raditi, kao i da će se zalagati za formiranje slobodnih industrijskih zona i na zapošljavanju bar oko 100.000 ljudi koji trenutno rade "na crno".

On je dodao da je problem što se samo 50 odsto penzija isplaćuje od doprinosa a ostatak iz budžeta i rekao "da se zna ko je za to kriv".

Vučić je pozvao penzionere, kao najodgovorniji deo stanovništva u zemlji, da 16. marta izađu na glasanje, jer je to dan kada se njihov glas najsnažnije čuje i kada mogu da kažu kakvu Srbiju žele.

Na skupu je govorio i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 312 idi na stranu