Ružić: Odluka o parlamentarnim izborima zavisi od SNS

Beograd -- Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio da odluka o parlamentarnim izborima zavisi od SNS-a.

Izvor: RTS
Podeli
Tanjug, arhiva
Tanjug, arhiva

On je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a rekao i da će današnja sednica Predsedništva SNS-a dati odluku o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima. On kaže i da ponekad i kada izbori strankama odgovaraju, postoje državni razlozi da se ne raspisuju.

Funkcioner SPS-a je rekao da su za sada jedino sigurni beogradski izbori u prvim nedeljama marta,ističići da odluka o parlamentarnim izborima zavisi od SNS-a, ali je i dodao da je državotvornost prioritetna orijentacija i SPS-a i SNS-a.

"Što se tiče SPS-a, mi smo spremni za bilo koji izborni proces", naveo je Ružić.

Ministar je ocenio i da mitropolit Amfilohije ima neodgovaran odnos prema državnom interesu, komentarišući njegove izjave o predsedniku Aleksandru Vučiću.

"Dovoljno je ono što je patrijarh rekao u vezi sa ulogom predsednika u borbi za nacionalne interese", rekao je Ružić ističući izjavu patrijarha Irineja koji je istakao da se predsednik Vučić "lavovski" bori za srpski narod.

Ružić je istakao da je ono što je Amfilohije govorio, "toliko tačno koliko je iskrena i njegova težnja da se sačuva zajednička država Srbije i Crne Gore".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 239 idi na stranu