RIK: Proglašeno 18 izbornih lista

Beograd -- Republička izborna komisija proglasila još jednu listu za predstojeće parlamentarne izbore - Dosta je bilo- Saša Radulović. Ukupno proglašeno 18 izbornih lista.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević je rekao da je za šest lista donet zaključak u vezi sa nedostacima i da će se tek videti da li će nedostaci biti otklonjeni, kao i da RIK treba da se izjasni za još pet lista.

On je dodao da je poslednja lista predata sinoć u 23:58.

Naredna sednica RIK-a je danas u 21 h i u toku dana biće održana još jedan sednica.

RIK je konstatovao na sednici da su otklonjeni nedostaci i proglasio listu Dosta je bilo - Saša Radulović.

Takođe, doneto je rešenje da ta lista ima pravo da imenuje svoje predstavnike u prošireni sastav organa za sprovođenje izbore za narodne poslanike Skupštine Srbije, kao i rešenje da može da ima svoje predstavnike u proširenom sastavu RIK-a.

Lista "To smo mi - Prirodni pokret Vladimira Zaharijeva" treba u roku od 48 sati da otkloni nedostatke odnosno da dostavi 957 izjava biraca koji podržvaju tu izbornu listu.

Izborna lista "Za promene koalicije Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara - Demokratska zajednica Hrvata" isto treba u roku od 48 sati da dostavi najmanje 194 overena potpisa, kao i lista koalicije "Tolerancija" koja treba da dostavi 896 izjava birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 275 idi na stranu