Uzrok požara u azilu nepoznat

Etela Merk vlasnica azila za napustene pse i mačke preminula je preksinoć u požaru koji je izbio na salašu u kojem je živela. Životinje za sada zbrinute.

Izvor: B92

Sreda, 09.03.2011.

23:08

Default images

Predsednik opštine Bačka Topola Atila Babi kaže da su zbrinute sve životinje u azilu i da će se o njima privremeno starati Javno komunalno preduzeće Komgrad.

Uzrok požara još nije poznat i istražni organi rade na njegovom otkrivanju. U požaru je potpuno izgorela unutrašnjost kuće, a u toku je veštačenje na utvrđivanju mogućeg uzroka požara.

Babi je rekao da je obezbeđena ishrana životinja u azilu, neohodna veterinarska nega, a sutra će biti utvrđen i njihov tačan broj.

On je dodao da su to mere privremene brige, a da će u narednih mesec dana biti napravljen plan njihovog trajnog zbrinjavanja, pri čemu je pomenuo mogućnost premeštanja u druge azile.

Merkova čuvala preko 400 životinja

Etela Merk osnovala je na salašu 116 kod Bačke Topole azil za nezbrinute životinje pre 10 godina,kada je preuzela 200 pasa iz jednog dislociranog azila u Beogradu.

Tokom svog dugogodišnjeg rada s napuštenim životinjama, zbrinula je veliki broj pasa lutalica sa područja opštine Bačka Topola i udomila veliki broj napuštenih životinja.

Merkova je uz pomoć nekoliko radnika i retkih prijatelja brinula se o napuštenim psima i mačkama kojih po različitim procenama ima između 400 i 600.

Iako je imala velike probleme, prvenstveno finansijske zbog kojih joj je isključena struja, njeni prijatelji i poznanici kažu da se na sve moguće načine borila za prava napuštenih životinja.

Ovi psi nisu najveci gubitnici u ovoj tragediji. Etela ima dvoje dece od kojih je jedno, starija ćerka zbrinuta. Njen sin trenutno se nalazi kod prijatelja, još uvek se ne zna kako i kod koga će nastaviti svoj život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: