Veroučitelj maltretirao đake?

Kladovo -- Počela istraga protiv jednog veroučitelja za koga se sumnja da je na času veronauke fizički maltretirao učenike.

Izvor: B92
Podeli

Opštinsko javno tužilaštvo u Kladovu naložilo istragu protiv starešine crkve Sveti Đorđe u tom gradu Milana Blagojevića. Zbog optužbi roditelja i učenika Osnovne škole "Vuk Karadžić" u selu Kostol kod Kladova, policija je protiv Blagojevića podnela prijavu za krivično delo zlostavljanja i mučenja.

Prijava je podneta posle svedočenja pet učenika da ih je Blagojević, predavač veronauke, nezadovoljan lošim ocenama iz tog predmeta, žaračem pekao po licu, udarao u glavu tikvom koja se na selu koristi kao posuda za vodu i duvao im u uši kroz cev drške te naprave.

"Rekao je Marku da stavi drvo i posle stavljao žarač u vatru, pa je njime išao do mene, Ace i drugih", kaže jedna učenica.

Deca su događaj prepričala roditeljima. Jedan od njih kaže da se začudio i prvo pomislio da su deca bila nemirna na času. "Nije ti svejedno kada ti neko maltretira dete", kaže on.

Nijedan predstavnik škole nije želeo da komentariše događaj.

Blagojević kaže da će istina biti utvrđena na sudu, a Timočka eparhija, nadležna za područje istočne Srbije, saopštila je juče da je otac Milan suspendovan dok ne bude utvrđena istina o tom slučaju.

strana 1 od 23 idi na stranu