Zaječar: Opet protest protiv vlasti

U centru Zaječara održan je skup opozicije uprkos prvobitnoj policijskoj zabrani.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.03.2015.

20:19

Default images

Protestni skup organizovao je bivši gradonačelnik Boško Ničić, zbog čega je njemu i drugim liderima opozicije brojne uvrede uputio neformalni prvi čovek Zaječara - predsednik lokalne skupštine Saša Mirković.

Skup "Branim Zaječar, moj grad" ipak je održan, i pored prvobitne zabrane, koju je zaječarska policija ipak povukla, kako je rečeno, nakon naknadne bezbednosne procene.

Bivši gradonačelnik Boško Ničić, koji je pozvao na protest, zatražio je održavanje vanrednih lokalnih izbora. Predsednik skupštine grada Zaječara Saša Mirković, koji je vređao organizatore protesta na lokalnoj televiziji, čiji je vlasnik, optužio je lidera DS-a Bojana Pajtića da je organizator protesta.

Predsednik DS nije hteo da komentariše ove optužbe, već je za B92 rekao da u ovoj državi mora da postoji opozicija i da je Srbija slobodna zemlja. Građani su preplavili trg ovog grada, a prema njihovim rečima, ovo je najbrojniji skup do sada. Skup su obezbeđivale jake policijske snage i protekao je mirno bez ijedne policijske intervencije.

U poslednja dva meseca opozicija u Zaječaru održala je pet protesta sa zahtevom da se raspišu vanredni lokalni izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: