Đurić: Amfilohije na nedoličan način napao i Brnabić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izrazio je razočaranost zbog nove izjave Amfilohija Radovića

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.01.2018.

12:39

Đurić: Amfilohije na nedoličan način napao i Brnabić
Tanjug, arhiva

Đurić je naveoda je mitropolit, u svom neprimerenom obračunu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, na veoma nedoličan način danas napao i predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić.

Mitropolit je, naime, u odgovoru generalnom sekretaru Predsedništva Srbije Nikole Selakovića da se bavi vradžbinama, rekao da je pitanje ko se bavi vradžbanima - on ili predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ako je Vučić prvi put u istoriji srpskog naroda postavio jednu takvu osobu za premijera da navodno bude ugled srpskih majki i sestara, to su vradžbine, a ne ono što govori mitropolit i što je govorio još od 1981. godine, kada je upucen prvi apel, kada je spaljena Pecka patrijaršija", naveo je mitropolit u izjavi za podgorički Dan.

"Nepristojne aluzije na njen račun nedostojne su jednog pravoslavnog vladike i siguran sam ne odražavaju stav Srpske pravoslavne crkve", naveo Đurić u saopštenju.

On je istakao da premijerka Ana Brnabić, kao vredna i kompetentna osoba, uživa podršku svih članova vlade, koji danas, "uveren sam, dele moju razočaranost zbog načina na koji se ničim izazvan o njoj izjasnio jedan crkveni velikodostojnik".

"Apelujem na sve političke neistomišljenike da u javnim nastupima ne gube osećaj za pristojnost, a to se posebno odnosi na ljude čiji je zadatak da budu pastiri i staraju se o duhovnom zdravlju naroda", ukazao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: