Šta je tema za Kori Udovički?

Beograd -- Ministarka Kori Udovički nije želela da govori o "aferi prisluškivanje" na konferenciji za novinare, a njena saradnica je pokušala da "preskoči" pitanja B92.

Izvor: B92
Podeli

Kako je ministarka rekla na početku konferencije za novinare, na koju je javnost čekala osam dana, bilo je spremno više tema.

Ipak, među tim temama nije bilo one kojoj se javnost najviše nadala, pa je do razjašnjenja afere u kojoj su potpredsednicu Vlade njene kolege ministri Dačić i Vulin pozivali da se izjasni ili napusti vladu - bilo teško doći.

Na pitanje B92 da li je nudila ostavku, njena saradnica je rekla: "Nećemo tako, kolega". Nakon primedbe da je to pitanje koje i te kako ima veze sa radom ministarstva, rečeno je da: "Ona vodi konferenciju za novinare".

"Kada vi budete ovde, vi ćete voditi na svoj način. Sledeće pitanje", rekla je saradnica ministarke Udovički.

Ipak, ona je dala delimičan odgovor.

"Ali pitano je - odgovorila sam jutros, šta ćete sad, da me testirate da li ću drugačije da odgovorim kada me brzo pitate!? Ja mislim da često odgovor nije crno-beli. Razgovarali smo", rekla je ona.

Drugo pitanje bilo je da li je zbog svega zažalila što se vratila u Srbiju.

"Nikad neću zažaliti što sam se vratila u Srbiju", rekla je ona.

Kori Udovički je ponovila da ima podršku premijera za svoj rad na reformama i nada se da će ponovo uspostaviti dobru saradnju sa ministrima. O ulozi svoje sestre Lidije Udovički u aferi eventualnog prisluškivanja i reketiranja, odgovara ovako...

"Ja želim da napravim čvrstu poruku i da je pošaljem Srbiji - da ne treba da ima veze ko je čija sestra! Zamislite kad bih ja sad počela nešto da pričam - ko bi o ovim suvoparnim i složenim temama obaveštavao javnost!?", rekla je ministarka.

A suvoparne teme, po oceni ministarke, jesu ulazak od jula spremnog Zakona o platama u javnu raspravu sledeće nedelje i novi sistem radnih mesta, kao i pokretanje prekršajnih postupaka protiv državnih službenika koji ne postupe po rešenju poverenika Rodoljuba Šabića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 201 idi na stranu