"Haški tribunal je napravljen za Srbe"

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da Srbi ne mogu biti genocidan narod jer nisu vodili osvajačke, već odbrambene ratove.

Izvor: B92
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Pročitajte još:

Organizovana podrška za Mladića: "Bog te poživeo i zdrav nam bio", "Genocida nije bilo" VIDEO

Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor VIDEO/FOTO

"Haški tribunal je napravljen za Srbe i veoma mali broj Srba ili gotovo niko nije dobio oslobađajuću presudu. A setimo se ko su oni koji su oslobođeni", naveo je Marković.

On je tim povodom naveo imena hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača.

"Oni su oslobođeni za Oluju, a to je zločin koji treba da se izučava kao zločin u osnovnoj školi. Ante Gotovina je prvostepeno bio osuđen na 24 godine zatvora, a onda oslobođen. A šta se desilo između prve osuđujuće i druge oslobađajuće presude? Da li su došli neki drugi svedoci koji su rekli - nije kriv on nego neko drugi?", upitao je Marković.

Marković je u pisanoj izjavi naveo imena Ramuša Haradinaja, Nasera Orića i ostalih koji su, prema njegovim rečima, izazvali ratove u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji pa su oslobođeni ili su sa vrlo blagim kaznama.

"General Ratko Mladić je bio komandant Vojske Republike Srpske i siguran sam da Ratko Mladić nikada nije izdao naređenje da se ubijaju civili ili da se radi nešto što je protivno međunarodnim konvencijama kada je u pitanju rat. Kada bi sabrali na koliko godina su osuđeni Srbi u Haškom tribunalu, a koliko ovi drugi koji su izazvali sve ratove, odnos je 1:1000", navodi Marković.

Dodaje da su Srbiju bombardovali zbog Račka, a Račak se nije našao ni u jednoj optužnici Haškog tribunala.

"Haške presude su političke presude i političke odluke, a ne pravne i u skladu sa međunarodnim pravom. Meni je u razgovoru u Vašingtonu, bivši zamenik CIA za Balkan Stiv Mejer rekao da, kada su u pitanju oni koji rade za američke interese, nisu teroristi", napominje Marković.

On iza ovih presuda vidi nameru da "Zapad hoće na indirektan način da opravda NATO agresiju na Srbiju raznoraznim presudama".

"Traže na sve načine opravdanje, kao i ova kvaziopozicija u Srbiji, koja kuka kako su njima ugrožena prava. Oni se bore za zaštitu žena, a njihov lider Dragan Đilas je tukao svoju ženu i njenog oca. I za to postoji potpisana prijava od strane Ive Đilas, njegove bivše žene. To su ludaci, siledžije, plaćenici i kriminalci u toj partiji na čijem čelu je Dragan Đilas", naveo je on.

Marković je najavio da će u narednih mesec dana informisati sve ambasade u Beogradu o tome ko je Dragan Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu