"Hajka na Amfilohija, ovakve reakcije jer je rekao istinu"

Sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske podržavaju mitropolita Amfilohija, a reagovanja na njegovu izjavu su nazvali hajkom protiv mitropolita.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Oni, takođe, kritikuju srpske političare Nikolu Selakovića, Zoranu Mihajlović, Marka Đurića i Aleksandra Vulina, navodeći i da pitanje Kosova nije beogradsko već svesrpsko.

"Znamo i svedočimo da mitropolitova, često puta i oštra reč, nije upućena lično ni protiv koga nego je isključivo izgovorena za dobro, za očuvanje ne samo Kosova i Metohije nego i obraza i ugleda onih koji donose sudbonosne odluke u ovom narodu", tvrde u saopštenju arhijerejski protoprezviteri u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, prenosi Portalanalitika.me.

Sveštenici smatraju da medijska hajka pokazuje da je "problem mnogo dublji" od jedne mitropolitove izjave i da takve reakcije može da proizvede samo "istina koju je mitropolit Amfilohije rekao".

U saopštenju navode da ih zabrinjava što su, kako kažu, "čelnici Srbije krenuli da sprovode dukljansko-montenegrinski pristup Kosovu i Metohiji".

Kritikuju što se "na ovom primeru pokazuje intencija da se kosovsko-metohijsko pitanje isključivo predstavi i rešava kao "srbijansko", "beogradskopašalučko, a ne kao svesrpsko pitanje".

Sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske smatra i da unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji nije potreban i navode da podržavaju reči srpskog patrijarha Irineja da se nikada ne sme dati saglasnost na otuđenje Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu