Voždovac: SNS prvi, DS drugi

Beograd -- Srpska napredna stranka osvojila je na vanrednim lokalnim izborima u opštini Voždovac 26 mandata, a koalicija "Za bolji Voždovac" 20 odbrnika.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Prema konačnim rezultatima Opštinske izborne komisije Voždovca, za SNS je glasalo 37 odsto glasača, dok je Koaliciju "Za bolji Voždovac" podržalo 28,45 odsto izašlih birača. Koalicija DSS-NS sa 8,57 odsto glasova dobila je šest odborničkih mesta, a koalicija SPS-PUPS-JS je sa 6,54 odsto glasova osvojila četiri mandata. Cenzus nisu prešle ni G17 i SRS i LDP.

Opštinska skupština ima 56 odbornika i da bi bila formirana većina, neophodno je da jedan od dva vodeća bloka obezbedi 29 odborničkih mandata.

Srpska napredna stranka zadovoljna je izbornim rezultatima i ocenjuje da oni pokazuju odnos snaga na republičkom nivou. Poziv SNS-a za formiranje vlasti na Voždovcu očekuje koalicija DSS-NS. Opširnije o reakcijama stranaka možete čitati u posebnoj vesti.

Prema podacima OIK-a, 41,95 odsto upisanih birača je iskoristilo svoje biračko pravo, a od 149.319 glasačkih listića, 1.156 bilo je nevažećih, što je 1,84 odsto od ukupnog broja listića.

Profesor Fakulteta političkih nauka Zoran Stoiljković ocenio je, gostujući u Kažiprstu B92, da su ovi rezultati očekivani.

strana 1 od 885 idi na stranu