Vrbas: Sukob radikala i naprednjaka

Uoči lokalnih izbora u Vrbasu, koji će biti održani 18. oktobra, usred predizborne kampanje, sinoć je došlo do fizičkog obračuna između aktivista SRS-a i SNS-a.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2009.

14:49

Default images

Razlog za tuču i međusobne optužbe je plakat radikala na kom se Tomislav Nikolić rukuje sa Borisom Tadićem. Predsednik opštinskog odbora radikala u Vrbasu, čiji aktivisti su sve vreme incident snimali mobilnim telefonima, demantuje da su njegovi ljudi tukli Igora Bečića optužujući njegove aktiviste za napad.

Radikali iz Vrbasa tvrde da je kandidat naprednjaka za predsednika opštine Vrbas fizički onemogućio kačenje njihovog predizbornog bilborda, da im je pretio, cepao plakate i lomio stakla na stranačkim prostorijama.

“Imali su nameru da isporovociraju incident. Bečić je napao momka, oborio ga na zemlju, ovaj ga je povukao za sobom. Pritrčao je Bečićev brat i šutnuo dva puta momka na zemlji”, tvrdi Branislav Petrović, predsednik Opštinskog odbora radikala u Vrbasu.

Naprednjaci tvrde suprotno. Igor Bečić kaže da već nekoliko dana on i njegova porodica dobijaju pretnje koje su kulminirale tako što ga je sinoć napala grupa od tridesetak momaka dok je stajao pored bilborda.

Bečić tvrdi da se na snimku jasno vidi da on leži na zemlji gde su ga aktivisti radikala psovali, udarali, hvatili za vrat, gušili do nesvesti i da ga je od rulje spasila policija koja je potom protiv radikala podnela krivične i prekršajne prijave.

“Ja sam pokušao samo da kažem momcima iz agencije koja je postavljala bilbord da ne mogu da koriste lik Tomislava Nikolića na bilbordu, uto se pojavilo tridesetak pijanih mladića koji su pretili, koji su me napadali. Ja sam samo stajao pored bilborda”, kaže Bečić.

Vest o incidentu u Vrbasu stigla je i do centrala u Beogradu, gde je zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio da će, pošto je Bečić brutalno pretučen, a SNS ima informacije "da je stigao nalog iz Haga da se naprednjaci napadaju na svakom mestu" njegova stranka od večeras "imati svoje straže".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: