Tijana ubijena, uhapšen osumnjičeni

MUP Srbije pronašao je telo nestale Tijane Jurić (15), a lice osumnjičeno za njenu otmicu i ubistvo je uhapšeno, potvrđeno je za B92 u vrhu MUP.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.08.2014.

01:37

Default images

Pretpostavlja se da je devojčica ubijena iste noći kada je oteta, a njeno telo je zakopano nedaleko od Sombora, u mestu Svetozar Miletić.

Ubica je mesar iz Surčina, koji je tog dana bio u poseti prijateljima u Bajmoku. Kako javlja RTS, uhapšen je u Beogradu i nalazi se u pritvoru.

Osumnjičeni je, nakon hapšenja i višesatnog ispitivanja, priznao da je ubio devojčicu i policiju doveo na mesto na kome ju je zakopao. Odmah zatim, policija je počela otkopavanje i telo je poslato na obdukciju. Mesto na kome je pronađeno telo je deponija, pored državnog puta drugog reda, koja nije u funkciji već godinama. Kako piše "Blic", osumnjičeni je uhapšen juče oko 22 sata, a do njega se došlo nakon saslušanja više stotina osoba koje su ispitivane povodom nestanka devojčice.

Tijana je poslednji put viđena 26. jula, 25 minuta posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku. Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti koji su, prema izjavi majke, pripadali devojčici.

Sumnja se da je i ubijena nedaleko od sportskog centra, neposredno nakon što je oteta, a potom odvezena u blizinu Sombora, gde je i zakopana. To mesto se nalazi na 23 kilometra od Bajmoka.

Odmah posle njenog nestanka, u potragu su se, pored srpske i mađarske policije, uključili Evropol i Interpol, kao i međunarodni sajt posvećen nestaloj deci u Evropi.

Najviši zvaničnici srpske policije opisali su potragu za Tijanom Jurić kao "prioritet nad svim prioritetima".

Na rešavanju ovog slučaja bilo je angažovano najmanje stotinu pripadnika MUP-a iz Subotice, Beograda i drugih mesta.

U Bajmoku su, tokom noći, bili i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović.

Za danas u 10h najavljena je konferencija za novinare ministra unutrašnjih poslova, na kojoj će, kako se pretpostavlja, biti saopšteno više detalja u vezi s ovim slučajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

548 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: