Jeremić:Opravdaću poverenje građana

Beograd -- Bivši član DS, a sada nezavisni poslanik Vuk Jeremić, položio je zakletvu u Parlamentu i od danas je u skupštinskim klupama.

Izvor: Tanjug
Podeli

Jeremić je rekao da mu je velika čast što će kao parlamentarac predstavljati građane, istakavši da je to odgovornost i privilegija.

U prvom obraćanju novinarima, kao nezavisni poslanik, pošto je prethodno položio zakletvu pred skupštinom, Jeremić je rekao da je to za njega veliki i značajan dan i da se raduje što će predstavljati građane, a da će svojim iskustvom, znanjem i vezama doprineti unapređenju rada parlamenta.

"Trudiću se da opravdam poverenje", rekao je Jeremić.

On je dodao da u poslaničke klupe seda pošto je završio mandat na čelu Generalne skupštine UN, što je pre godinu dana, kada je izabran na tu međunarodnu funkciju, i obećao.

Skupština Srbije potvrdila je mandat novom poslaniku SNS Slobodanu Periću, koji je položio zakletvu. Perić je u parlamentu zamenio Pavla Markova, koji je nedavno podneo ostavku na mesto poslanika jer je izabran za predsednika opštine Kikinda.

Prema njegovim rečima, u međuvremenu su se dogodile stvari koje nije planirao i koje nije želeo, a to je njegovo isključenje iz DS.

"Obavestio sam predsednika parlamenta Nebojšu Stefanovića da istupam iz poslaničkog kluba DS i da ću raditi kao nezavisni poslanik", rekao je Jeremić.

U skupštini je u toku rasprava o Izmenama zakona o javnoj svojini.

Izvršni odbor DS je na sednici u februaru ove godine isključio Vuka Jeremića iz stranke zbog nepoštovanja odluke Glavnog odbora DS i kršenja Statuta stranke.

Prema pisanju beogradske štampe, Vuk Jeremić će sredinom meseca osnovati Institut za međunarodne odnose i održivi razvoj, a u radu te institucije će mu pomagati Džefri Saks, Migel Anhel Moratinos i drugi istaknuti predstavnici međunarodne politike koji su bili članovi Visokog saveta predsednika GS UN.

Jeremić se prošlog meseca oprostio od Generalne skupštine UN. Vuk Jeremić je na kraju jednogodišnjeg mandata rekao da je bio počastvovan što je imao priliku da služi svetu u ime svog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 214 idi na stranu