Ivanović kandidat za gradonačelnika

Priština -- Bivši državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović podneo je kandidaturu za čelnika opštine Severna Mitrovica, javila je TV Klan Kosova.

Izvor: Beta
Podeli

Do 17 sati u CIK-u je predato više od 70 lista političkih stranaka, građanskih inicijativa i pojedinaca.

Ivanović je lider građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda".

U direktnom uključenju iz Centralne izborne komisije, reporter Klan Kosova rekao je da je, pored sadašnjeg gradonačelnika Gračanice Bojana Stojanovića, koji se ponovo kandidovao, komisija dobila i kandidaturu Olivera Ivanovića.

Portparol OEBS-a Nikola Gaon je za istu TV kuću izjavio da su se i neki politički subjekti iz severnog dela Kosova interesovali i najavili mogućnost predaje svojih kandidata za četiri opšitne na severu.

Gaon je rekao da očekuju da kandidature sa severa budu predate u kancelariju OEBS-a u Mitrovici koja će ih proslediti CIK u Prištini.

Najveće političke partije kosovskih Albanaca do sada nisu predale liste svojih kandidata za gradonačelnike i odbornike.

Danas je i Demokratski savez Kosova objavio da je kandidat za gradonačelnika Prištine Isa Mustafa, dok je Demokratska partija Kosova kandidovala Agima Čekua, aktuelnog ministra BSK.

Alijansa za budućnost Kosova predložila je Besnika Tahirija, Alijansa novo Kosovo bivšeg savetnika predsednika Kosova Fatmira Sejdijua - Koraba Sejdijua, a Samoopredeljenje Špenda Ahmetija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 94 idi na stranu