Vučić: "Ova nedelja je za Srbiju bila izuzetno dobra" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas video na Instagramu, u kojem su rezimirani glavni događaji i susreti koje je imao protekle sedmice.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Ako se izuzmu redovne političke aktivnosti sa uobičajenom agendom i sastancima, ova nedelja je za Srbiju bila izuzetno dobra - primio sam akreditive novih ambasadora Austrije, Nemačke, Kuvajta i Belgije, koji su potvrdili spremnost da zajedno sa nama rade na jačanju sveukupnih odnosa.

Takođe, svetski poznata kompanija Grundfos proširila je svoje kapacitete u našoj zemlji, predstavnici francuskog poslovnog udruženja MEDEF upoznali su se sa potencijalima za investiranje u Srbiji i širenje svoje poslovne mreže, a o ekonomiji i jačanju privredne saradnje, pogotovo u oblasti energetike, razgovarao sam i sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju SR Nemačke Franciskom Brantner", napisao je predsednik u opisu videa.

Vučić je dodao da je ovo bila i nedelja susreta sa prijateljima naše Srbije. "Na prijemu povodom Nacionalnog dana NR Kine, još jednom sam zahvalio kineskim prijateljima na podršci i poštovanju koje pokazuju prema našoj zemlji, a na sastanku sa premijerom Grčke Micotakisom, razgovarao sam o tome kako da se zajedničkim snagama izborimo sa energetskom krizom.

Prisustvovali smo puštanju u rad gasnog interkonektora Bugarska-Grčka, i tom prilikom smo u Sofiji imali i odlične razgovore sa ostalim učesnicima. Srbija nastavlja na svim poljima da se bori kako bi obezbedila sigurno snabdevanje energentima i za gradjane i za privredu. Sve u svemu, kao što rekoh, dobra nedelja za Srbiju. Idemo dalje, predaja nikada nije bila opcija", naveo je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu