Sednica o reformi pravosuđa

Beograd -- Komisija za sprovođenje Nacionalne strategije za reformu pravosuđa za period 2013-2018. godine razmatrala je danas izveštaj o radu Radne grupe.

Izvor: Tanjug
Podeli

Komisija je donela zaključak da se izveštaj o radu Radne grupe za izradu smernica za reformisanje i razvoj Pravosudne akademije objavi na sajtovima svih nadležnih insitucija i pozvala sve relevantne faktore - pojedince i institucije da daju svoje mišljenje i sugestije u vezi sa razvojem Pravosudne akademije, rekao je Tanjugu predsednik Komisije Miroljub Tomić.

Prema njegovim rečima, na devetoj sednici Komisije, koja je održana u Narodnoj skupštini Republike Srbije, formirane su i četiri radne grupe, a izabrani su i novi članovi komisije (jer neki nisu više članovi institucija koje delegiraju predstavike u Komisiju).

Formirane su radne grupe za izradu procene i analize stanja radi rešavanja imovinsko-pravnih i infrastrukturnih pitanja vezanih za sudove i javna tužilaštva, zatim za analizu položaja sudija porotnika, neophodnih izmena normativnog okvira radi unapređenja položaja prekršajnih sudija, kao i za analizu položaja sudijskih i javnotužilačkih pomoćnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu