Saša Radulović kandidat za predsednika

Beograd -- Skupština pokreta Dosta je bilo odlučila je da lider pokreta Saša Radulović bude kandidat na predstojećim predsedničkim izborima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kako se navodi u saopštenju, samo njegova kandidatura "može presudno da doprinese pobedi nad Aleksandrom Vučićem i spreči diktaturu koja se sprema ukoliko ne pobedimo".

"Dosta je bilo ide na izbore sa svojim najjačim kandidatom, jer je ovo presudan trenutak za Srbiju i njenu budućnost. Borićemo se da naš kandidat pobedi jer će to omogućiti početak uvođenja pravne države, jakih institucija i slobodnih medija. Pozivamo sve građane da u što većem broju izađu na birališta i glasaju za kandidata Dosta je bilo, koji se uvek beskompromisno borio protiv pljačke, za vladavinu prava i poštovanje demokratskih institucija, protiv partokratije u kojoj je dobro samo pojedincima na vlasti. Dosta je bilo izlazi na izbore sa najjačim kandidatom kog ima zato što smo uvereni da će to najvećem broju apstinenata biti jasan signal da će sa porazom Aleksandra Vučića na ovim izborima početi uvođenje reda i sistema kakav je uspostavljen u svim prosperitetnim demokratijama", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je glavni zadatak na ovim izborima pobeda Aleksandra Vučića i spasavanje demokratije.

"Zato će kampanja Dosta je bilo biti usmerena na vraćanje nade apstinentima, kojih je gotovo polovina i bez kojih nema pobede, da je promena moguća i da će Saša Radulović kao predsednik Srbije biti najčvršća odbrana od diktature koju priprema ovaj režim. Svim opozicionim kandidatima želimo puno sreće u kampanji koja će biti kratka i koja će se voditi u nedemokratskim, gotovo nemogućim uslovima. Ako se udružimo u naporima da sprečimo dalje propadanje zemlje sigurni smo da će Vučić doživeti poraz, a da će građani Srbije prodisati. Na ovim izborima se odlučuje o sudbini Srbije i zato nameravamo da pobedimo", navodi DJB.

Da podsetimo, Radulović je najavljivao da ukoliko se Saša Janković i Vuk Jeremić ne dogovore o zajedničkom opozicionom kandidatu da će i DJB imati svog kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 274 idi na stranu