Macura: Čemu lupanje gluposti po svaku cenu?

Čemu lupanje gluposti po svaku cenu, pita danas Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije osvrćući se na neke komentare političkih protivnika aktuelnih vlasti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: B92/ arhiva
Foto: B92/ arhiva

Konkretno - povodom izgradnje nove kovid bolnice u Batajnici, uz opasku da se na taj način rizikuje da se bude "lovac" na banalne greške.

Širiti neistine o tome dokle se stiglo sa radovima u novoj bolnici u trenutku kada u postojeće kovid bolnice nema gde "igla da padne" može jedino da škodi pacijentima, koji će tu uskoro biti smešteni, prokomentarisala je Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije komentare poput onih da nova kovid bolnica u Batajnici još nije završena, iako je početak decembra najavljivan kao rok za njenu izgradnju.

Macura nije navela ko stoji iza takvih komentara.

Ranije danas potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je na Fejsbuku da radovi u Batajnici još nisu blizu kraja.

"Ljudi koji su juče bili tamo šalju dokaze da na prozorima još nema stakla. Na ulazu u Intenzivnu ni stepenica. Pa, kako će sutra uvesti pacijente?", navela je Tepićeva, uz nekoliko fotografija.

"Pitam se kome u našoj državi najviše koristi lupanje gluposti po svaku cenu...", napisala je Macura na svom Fejsbuku, uz opasku da je pored nove bolnice na Batajničkom drumu prolazila svaki dan do zatvaranja tog dela puta, zbog završetka radova, te da je, kaže, od samog početka "bilo jasno da će se radovi na njoj završiti najmanje u roku".

"Kada u postojeće kovid bolnice nema gde igla da padne, širiti neistine o tome dokle se stiglo sa radovima u novoj bolnici može jedino da škodi pacijentima koji će tu uskoro biti smešteni, tako da im stvara dodatni strah i stres od pomisli da će ih neko spakovati u 'vilu promaja", navela je Macura.

Kako kaže, šta god politički protivnici mislili o ljudima na vlasti, "najblaže rečeno", sumanuto je napadati izgradnju nove bolnice ili, recimo, novog puta.

"Posebno ne po svaku cenu, tako da izgledate kao neki lovci na greške koje su banalne ili glupe", dodala je.

Navela je i da nju brine, na primer, ko će u novim bolnicama da radi.

"Zgrada k''o zgrada će da nikne i da se opremi u roku, pre roka, malo posle, nebitno...zgrada će biti. Nama nedostaju medicinari koji moraju biti mnogo bolje motivisani da bi ostali ovde, da ne odu negde preko", smatra Macura.

Jedan od motiva je, kaže, da uslovi za rad i brigu o pacijentima budu normalni, da dobijaju željene specijalizacije i da se ukine zabrana zapošljavanja, dok je drugi motiv finansijski - da od svog rada mogu normalno da žive, da ne moraju da rade i u privatnoj praksi da bi "skrpili od 1. do 31.".

I jedno i drugo, navodi, zavisi od određivanja prioriteta u budžetu, što, dodaje, svakako jeste izgradnja bolnica, kao i podizanje plata medicinarima, ali ne i nabavka polovnih tenkova ili podizanje broja zaposlenih u "već preglomaznoj državnoj administraciji".

"Ne napadajte one poteze od kojih naše društvo i naša država imaju neupitnu korist, a posebno ne one koji se tiču borbe sa ovim surovim, opasnim i nepredvidivim virusom. Na kraju, neće zgradu bolnice ili put neko spakovati u kofer i poneti sa sobom kada jednog dana ode sa vlasti...", zaključila je Macura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 102 idi na stranu