Novosti: Albanci 28. novembra spremaju haos na mostu

Na Dan albanske zastave, 28. novembra, Priština će organizovati otvaranje mosta u Kosovskoj Mitrovici, koji povezuje severni i južni deo grada, pišu "Novosti".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.11.2018.

07:49

Novosti: Albanci 28. novembra spremaju haos na mostu
Ilustracija: Thinkstock

List navodi da je tog dana planirana i primopredaja dužnosti komandanta KFOR-a, kao svojevrsna promocija vojske Kosova.

Pozivajući se na nezvanične izvore, beogradski dnevnik navodi da bi ovom događaju trebalo da prisustvuje i admiral Džejms Fogo, komandant združenih snaga NATO u Napulju.

Pre toga, kako stoji u tekstu, uslediće i poslednji, formalni korak ka ostvarenju ovog podmuklog plana: održavanje sednice parlamenta, na kojoj će biti usvojene konačne verzije tri zakona o kosovskim bezbednosnim snagama.

Tim dokumentima se, pišu "Novosti", broj pripadnika duplira - umesto 2.500 planirano je njih 5.000, plus 3.000 u rezervi.

Izvor "Novosti" iz bezbednosnih struktura otkriva da Priština grčevito traži bilo kakav povod za eskalaciju nasilja u kojem bi se Srbi našli na meti.

Zbog toga se i Dan albanske zastave, i kompletan program koji se sprema za taj dan u Mitrovici, tretiraju kao potencijalno veoma opasno žarište, jer je cilj Albanaca da izazovu "sukob ograničenog karaktera", zaključuje beogradski list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: