Takmičenje dece ometene u razvoju

U dečjoj igraonici “Zamak” na Zemunskom keju održane su pete Igre bez granica, u kojima se takmiče deca ometena u razvoju.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2009.

15:22

Default images

Deca iz specijalnih zavoda u Subotici, Sremčici, Veterniku, Beloj Crkvi, Beogradu i Kulinama, takmičila su se u igrama koje su prilagođene njihovom uzrastu i stepenu ometenosti. Sa balonima u rukama, takmičari su krenuli sa startne linije. Oni svoje balone, to jest štafetu, predaju sledećem takmičaru iz tima, koji će se provući kroz mrežu, a kasnije i spustiti niz tobogan.

Cilj igre je da se baloni zamene za loptice, koje će poslednji takmičar ubaciti u mrežastu kutiju. Pobednik igara je ekipa koja ubaci najviše loptica.
“Meni se sviđa tobogan i tu se svaki dan spuštam”, kaže Kristijan Denćan iz Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju Sremčica.

“Lepo je ovde, svi zajedno i da se družimo, da skačemo i tako”, kaže Živko Avramov iz istog doma.

Takmičila su se deca, ali i njihovi vaspitači. Kao što su oni pomagali deci, i deca su pomagala njima da što pre stignu do cilja.

Predstavnica nevladine organizacije "Mali - veliki ljudi" Milena Bogdanović kaže da je ovo takmičenje veoma značajno za decu ometenu u razvoju, jer je ovo jedan od načina da se integrišu u društvo.

“Ono što mi zaista želimo da pokažemo jeste da deca sa smetnjama u razvoju mogu sve kao i ostala deca ako im u tome pomognemo, da se na isti način raduju, smeju i uživaju, i da na isti način žele da pobede i da se takmiče i da zaslužuju srećno i radosno detinjstvo, kao i sva ostala deca”, kaže ona.

Pobednik igara bez granica osvaja pehar. Svi učesnici dobiće paketiće i medalje, koje im je ovog puta obezbedila Komercijalna banka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: