Takmičenje dece ometene u razvoju

Beograd -- U dečjoj igraonici “Zamak” na Zemunskom keju održane su pete Igre bez granica, u kojima se takmiče deca ometena u razvoju.

Izvor: B92
Podeli

Deca iz specijalnih zavoda u Subotici, Sremčici, Veterniku, Beloj Crkvi, Beogradu i Kulinama, takmičila su se u igrama koje su prilagođene njihovom uzrastu i stepenu ometenosti. Sa balonima u rukama, takmičari su krenuli sa startne linije. Oni svoje balone, to jest štafetu, predaju sledećem takmičaru iz tima, koji će se provući kroz mrežu, a kasnije i spustiti niz tobogan.

Cilj igre je da se baloni zamene za loptice, koje će poslednji takmičar ubaciti u mrežastu kutiju. Pobednik igara je ekipa koja ubaci najviše loptica.
“Meni se sviđa tobogan i tu se svaki dan spuštam”, kaže Kristijan Denćan iz Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju Sremčica.

“Lepo je ovde, svi zajedno i da se družimo, da skačemo i tako”, kaže Živko Avramov iz istog doma.

Takmičila su se deca, ali i njihovi vaspitači. Kao što su oni pomagali deci, i deca su pomagala njima da što pre stignu do cilja.

Predstavnica nevladine organizacije "Mali - veliki ljudi" Milena Bogdanović kaže da je ovo takmičenje veoma značajno za decu ometenu u razvoju, jer je ovo jedan od načina da se integrišu u društvo.

“Ono što mi zaista želimo da pokažemo jeste da deca sa smetnjama u razvoju mogu sve kao i ostala deca ako im u tome pomognemo, da se na isti način raduju, smeju i uživaju, i da na isti način žele da pobede i da se takmiče i da zaslužuju srećno i radosno detinjstvo, kao i sva ostala deca”, kaže ona.

Pobednik igara bez granica osvaja pehar. Svi učesnici dobiće paketiće i medalje, koje im je ovog puta obezbedila Komercijalna banka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 783 idi na stranu