Stefanović: Novi dokazi u slučaju Bitići

U istrazi o ubistvu braće Bitići napravljen je značajan napredak i sada imamo neke nove dokaze, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 01.06.2015.

16:31

Default images

Stefanović je dodao da očekuje da će taj slučaj biti rasvetljen.

On je precizirao da novi dokazi ukazuju da je bilo još osoba na mestu gde je izvršen zločin kao i da su ti dokazi proistekli iz baza mobilne telefonije i listinga telefona.

“Imamo neke nove dokaze koji su proistekli iz baza mobilne telefonije. I listinga koji ukazuju da su postojala jos neka dodatne lioca na licu mesta gde je izvrsen ovaj zlocin, kao i cinjenice da nije uradjeno vestacenje celokupnog naoružanja koje je bilo u upotrebi 1999. kod nekih od osumnjicenih, a zrno u telu je postojalo. Tako da smo došli u posed tog naoruzanja i vestacenje se radi”, naveo je ministar Stefanović.

Brat ubijenih, Fatos Bitići, u izjavi za srpsko izdanje Newsweek-a tvrdi da je dokaze o odgovornima za ovaj zločin predao Tužilaštvu za ratne zločine i Aleksandru Vučiću u vreme kada je bio prvi potrpredsednik Vlade. Braća Bitići , američki dražavljani poreklom iz Prizrena, na Kosovu su bili pripadnici takozvane Atlantske brigade OVK.

Uhapšeni su na adminstrativnoj granici sa Srbijom i iz zatvora u Prokuplju prebačeni su u Bazu posebnih jedinica policije u Petrovom selu, gde su i ubijeni.

Američki kongres usvojio je nedavno rezoluciju kojim poziva Vladu Srbije i Tužilaštvo za ratne zločine da reše ovaj slučaj i kazne odgovorne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: