Vučić: Nadam se da Srbi neće čuti "Za dom spremni"

Premijer Aleksandar Vučić izrazio je nadu da će se Srbi u Hrvatskoj osećati manje ugroženim nego što je to sada slučaj.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.02.2016.

14:05

Vučić: Nadam se da Srbi neće čuti
Tanjug

On je ponovio da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom.

"Nadam se da će se Srbi osećati manje ugroženim u Hrvatskoj i nadam se da im se neće događati da im se u centru grada neće skandirati 'Za dom spremni'", rekao je premijer Vučić, ističući da je birao reči kada je ovo rekao.

On je dodao da je uveren da će "prevladati razum".

Podsetio je i da je ovo godina u kojoj se obeležava 75 godina od NDH i stvaranja ustaškog logora Jasenovac.

"Srbija i Srpska će to da obeležavaju. To je najstradalnije mesto bilo gde u svetu i mislim da će to ljudi razumeti, da će nam se pridružiti u obeležavanju kako se takvi zločini nikada ne bi ponovili", poručio je premijer Vučić.

Vučić je ponovio da ga prvi put brine proleće kada je reč o bezbednosnoj situaciji u regionu, zbog odsustva rešenja za migrantsku krizu.

Najavio je da će prekosutra boraviti u Londonu na konferenciji o Siriji, te da će se tamo videti sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkelom, ali i s Dejvidom Kamerunom i kineskim premijerom Li Kećjangom.

"Verujem da ću od njih da čujem i rešenja koja predviđaju za budućnost", rekao je premijer i dodao da će ova vlada učiniti sve da Srbiju zaštiti.

Bilo bi dobro, kaže, kada bi se izbegla nestabilnost u regionu.

"Nažalost, nema mnogo jakih vlada, ne zna se kada će u kojoj zemlji biti izbori. U Prištini vidite da imaju više suzavca nego vode u parlamentu. Tako da prosto to jesu sve ne lake i zabrinjavajuće stvari", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

205 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: