MUP zna ko je ubio Ćuruviju, ali ćuti (16.12.2004)

U izjavi svedoka navodi se da je Luka Pejović ubica novinara Slavka Ćuruvije.

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2014.

12:49

Default images

Kako saznaje ekipa Insajdera TV B92, policiji je već godinu dana poznato ime ubice Slavka Ćuruvije. Prema našim saznanjima, svedok ubistva identifikovao je ubicu još tokom 2003. godine, dok je na čelu MUP-a bio Dušan Mihajlović.

Bivši ministar Mihajlović nije želeo da za B92 govori o slučaju Ćuruvija, rekavši da o tome treba razgovarati sa onima koji danas vode istragu. O tome smo hteli da razgovaramo i sa ministrom Draganom Jočićem, ali nam je u Ministarstvu unutrašnjih poslova rečeno da ne mogu da izađu u susret i odgovore na naša pitanja.

Pisana izjava svedoka predstavlja dokaz koji se i dalje nalazi u MUP-u. U toj izjavi navodi se da je svedok identifikovao Luku Pejovića kao ubicu Slavka Ćuruvije. U trenutku identifikacije Pejović je već bio mrtav. S obzirom na to da postoji svedok koji je identifikovao ubicu Ćuruvije i dao pisanu izjavu policiji, ostaje nejasno zašto predstavnici ni sadašnjeg ni bivšeg MUP-a do danas to nisu saopštili javnosti.

Prema informacijama kojima raspolaže B92, ceo predmet sa dosadašnjim saznanjima do kojih je došla policija nalazi se kod specijalnog tužioca za organizovani kriminal, Jovana Prijića. Naši izvori iz Tužilaštva tvrde da je istraga stala jer je ubica Slavka Ćuruvije ubijen.

Nikšićanin Luka Pejović, koji je identifikovan kao ubica Slavka Ćuruvije, ubijen je još 5. decembra 2000. godine u blizini svoje kuće u Dinarskoj ulici u Beogradu. Novine su u to vreme, pozivajući se na pouzdane informacije, objavljivale da je Pejović bio poznat kao član crnogorskog klana u beogradskom podzemlju i da je trgovao narkoticima. Za članove crnogorsko-beogradsko podzemlja uvek se tvrdilo da obavljaju prljave poslove za obe sluzbe bezbednosti.

Naši izvori navode da način na koji je ubijen Pejović jasno predstavlja potpis profesinalne specijalizovane jedinice. U trenutku pucnjave sa Pejovićem je bio i njegov prijatelj Radule Kasalica, koji je takođe ubijen na licu mesta. Nepoznati napadač je na žrtve iz kalašnjikova ispalio više od 20 hitaca, kalibra 7,62 mm. Pejović, koji je u prvom trenutku bio samo ranjen, pokušao je da pobegne niz Dinarsku ulicu, ali ga je napadač stigao i sa dva hica "overio" u glavu.

TV B92 obavestila je MUP Srbije da je došla do saznanja da je ime ubice Slavka Ćuruvije poznato policiji već više od godinu dana. Od ministra Jočića smo pisanim putem zatražili da nam on ili neko od njegovih saradnika odgovori na dva pitanja. Zašto policija ćuti o takvom saznanju i šta se dogodilo sa istragom o ubistvu Slavka Ćuruvije. Odgovor nismo dobili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: