Novi svedok prepoznao ubice Slavka Ćuruvije (9.12.2003)

Do sada nepoznati očevidac ubistva Slavka Ćuruvije izvršio je "precizno prepoznavanje" osumnjičenih lica kao neposrednih izvršilaca ovog dela.

Info

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2014.

12:56

Default images

To je u utorak zvanično saopštilo Specijalno tužilaštvo i Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala. U saopštenju se još kaže da "za ovu fazu postupka postoji visok stepen osnovane sumnje o identitetu počinioca krivičnog dela".

Prema rečima advokata Jove Ćuruvije i Branke Prpe, Rajka Danilovića, to znači da postoje dokazi i on očekuje da uskoro bude otkriveno ko su ubice.

"Mi već znamo ko su naručioci ubistva i uveren sam da će se dokazati da iza toga stoji organizovani kriminal i delovi Državne bezbednosti koji su za bračni par Milošević likvidirali njihove političke protivnike", rekao je za B92 advokat Danilović: "Ja sam skoro potpuno uveren da se mi nalazimo pred razreševanjem i te misterije ko su neposredne ubice Slavka Ćuruvije. Ono što ohrabruje u ovakvoj izjavi je da postoji svedok koji je video izvršioce krivičnog dela i, ono što je najvažnije, prepoznao ih je. U pravo izraz da postoji visok stepen osnovane sumnje je pravna kvalifikacija da postoje dokazi."

Danilović nije mogao da odgovori kako se posle više od 4 godine od Ćuruvijinog ubistva, tačnije 5. decembra ove godine pojavio očevidac događaja za koga se ranije nije znalo.

Takođe, nedovoljno je jasno i kako je taj očevidac izvršio "precizno prepoznavanje izvršioca ubistva" kada je u javnosti prisutna informacija da su nosili crne kape - fantomke: "Kako je to bilo – da nije bilo očevica, da se nije javio do sada, to pitanje morate da uputite organima unutrašnjih poslova. Nošenje crnih kapa je netačan podatak, a sada nije momenat da vam objašnjavam zašto je sve vreme bila priča da su imali crne kape i da se ne mogu prepoznati. Nisu ih imali, bilo ih je lako prepoznati, ali je bilo razloga da se takva vest pusti u javnost, da budu sigurni da nisu prepoznati".

Za razliku od specijalnog tužilaštva, policije i advokata Danilovića koji veruju da je ostvaren napredak u razrešenju slučaja ubistva Slavka Ćuruvije, njegov brat Jovo misli da se radi o prikupljanju političkih poena pred izbore: "Na slobodi su svi ti ljudi koji su Slavka pratili, koji su naredili Slavkovo praćenje.

Jedan od njih je Stevan Nikčević koji, umesto da je u zatvoru, sedi kao direktor Jugoimporta. Ovo saopštenje je, po meni, apsolutno predizborni marketing ministra Mihajlovića i njegovih saradnika, a još pre dve godine sam ja najavio da će upravo ovo da se dogodi – da će pred izbore da izađu sa nekom pričom".

Slavko Ćuruvija koji je bio glavni urednik "Dnevnog telegrafa" i nedeljnika "Evropljanin" pred svoju smrt oštro je kritikovao režim Slobodana Miloševića i vladu socijalista i radikala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: