"Potreban dogovor Milanovića i branitelja"

Prva potpredsednica Vlade Hrvatske Vesna Pusić priznala je kako bi bila jako srećna kad bi se premijer Zoran Milanović i branitelji dogovorili o zahtevima.

Izvor: 24.hr

Nedelja, 31.05.2015.

21:09

Default images
Foto: Beta/AP

“Mislim da bi svi bili jako srećni da dođe do nekog dogovora. Celoj Hrvatskoj bi laknulo kada bi došlo do nekog sporazuma”, navela je ona.

Ona je izjavila da premijer razgovarati, a ne pregovarati s braniteljima, piše 24.hr.

“Razgovor je na dnevnom redu. To je ono što se i tražilo. To nije prvi razgovor, nego treći. Mislim da je to dobro i ako je potrebno - razgovaraće i 50 puta”, naglasila je Pusić.

Branitelji traže ostavku ministra Predraga Matića i njegovih saradnika, ustavni zakon o svojim pravima.

Na pitanje hoće li Vlada udovoljiti zahtevima branitelja, Pusić je rekla:

“Od toga je jedan zahtev neprimeran, a osim toga - tako se Vlada ne može niti voditi niti slagati. Dakle, ostavke ministara - nema zašto! To je ministar koji je učinio za branitelje zaista najviše što se tiče i zakona i različitih specifičnih zakona koje je rešavao. Što se tiče ustavnog zakona, ne vidim zašto zakoni koji postoje nisu dobri, ali sigurno o tome možemo razgovarati. Kada je reč o trećem zahjevu, određeni ljudi imaju ili nemaju dostojanstva. To Vlada ne određuje”, ocenila je ona..

Pusić smatra da su braniteljske organizacije mogle učiniti više da do protesta i incidenta na Markovom trgu ne dođe. Vlada je, kazala je Pusić, gledajući prava svih građana Hrvatske, učinila mnogo u ovim okolnostima.

“To nije samo pitanje Vlade i dobre volje. Uvek morate nekome oduzeti kako biste nekome dali. To nije novac Vlade, nego poreznih obveznika. Zahtev “smijenite ovog ministra” - to nije način. Ne može se na taj način voditi niti država niti Vlada. Čini mi se da je najbolje zaboraviti da je taj zahtev bio ovde”, rekla je potpredsednica Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: