Dojčinoviću nagrada za serijal o Šariću

Novinarski tim iz Južne Afrike koji je razotkrio elitnu jedinicu koja je ubila desetine ljudi dobio je Međunarodnu novinarsku nagradu Fondacije Duško Jovanović.

Izvor: Beta

Sreda, 27.05.2015.

22:44

Default images
mc.rs

Nagrada za istraživačko novinarstvo je ustanovljena u znak sećanja na urednika podgoričkog “Dana”, ubijenog na današnji dan pre jedanaest godina.

Druga nagrada pripala je novinaru iz Srbije, Stevanu Dojčinoviću, a treća nagrada egipatskom novinaru Ahmedu El Šamiju, saopštio je predsednik žirija, urednik beogradske televizije B92, Veran Matić.

Ekipi od tri novinara iz Južne Afrike, na čelu sa Stefanom Hofstaterom pripalo je 10.000 evra za seriju tekstova o elitnim detektivskim jedinicama. Dojčinović je nagrađen sa 6.000 evra za serijal o balkanskom kokainskom kartelu “Šarić”, dok je El Šamiju pripalo 4.000 evra za tekstove o silovanju i seksualnom uznemiravanju u porodici.

Članovi žirija su bili hrvatski novinar Berislav Jelinić, novinar iz BiH Željko Kopanja, glavni urednik “Dana” Mladen Milutinović i urednik u podgoričkom listu Nikola Marković.

Nagrada se dodeljuje svake četvrte godine, a nagradni fond iznosi 20.000 evra. Na ovogodišnji konkurs dostavljeno je 47 radova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: