Protest etiopskih Jevreja

Stotine protestanata, mahom pripadnika izraelske etiopske imigrantske zajednice, protestovalo je večeras u Jerusalimu zbog diskriminaciju protiv njih.

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.04.2015.

23:45

Default images
Foto: Beta/AP

Portparolka policije Luba Samri saopštila je da su dva policajca ranjena. Protestanti su blokirali ulice i krenuli ka rezidenciji premijera Benjamina Netanjahua.

Jerusalimski gradonačcelnik Nir Barkat došao je na poprište demonstracija i apelovao na demonstrante da se smire.

Strasti su uzavrele ove nedelje kada je na svetlost dana isplivao snimak na kome se vidi kako etiopskog Jevreja koji nosi vojničku uniformu prebijaju policajci. Premijer Netanjahu je osudio taj napad.

Hiljade etiopskih Jevreja živi u Izraelu, mnogi od njih su tajnom akcijom 1984. i 1990. vazdušnim liftom prebačeni u zemlju. Inkorporacija u izraelsko drustvo ide, međutim, malo teže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: