"Slovenija uzor za Zapadni Balkan"

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer izjavio je da je Slovenija uzor za zemlje Zapadnog Balkana koje žele da uđu u Evropsku uniju.

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.04.2015.

22:29

Default images

U intervjuu za današnje ljubljansko Delo, uoči posete Ljubljani, Štajnmajer je rekao da Nemačka i Slovenija imaju odlične odnose, posebno istakavši ulogu Slovenije kao svojevrsnog mosta prema Balkanu.

Štajnmajer u Sloveniju dolazi u sklopu turneje po regionu tokom koje je posetio Beograd i Prištinu a danas boravi u Zagrebu.

Nemački ministar u Ljubljani će sutra razgovarati sa ministrom spojnih poslova Slovenije Karlom Erjavcem i drugim zvaničnicima o evropskim i međunarodnim temama, ekonomskim odnosima i stanju u regionu.

O sličnim temama Štajnmajer danas u Zagrebu razgovara sa seficom hrvatske diplomatije Vesnom Pusić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: