"Policija terala da menjam iskaz"

Novinar Vladimir Ješić optužio je policajce da su ga pritiskali kako bi promenio iskaz o napadu koji je doživeo u Inđiji.

Izvor: Beta

Sreda, 15.04.2015.

15:46

Default images

Ješić je u telefonskoj izjavi za agenciju Beta iz policijske stanice u Inđiji rekao da je priveden na saslušanje kako bi ga policajci koji su došli iz Beograda pritiskali da promeni iskaz u kome je za jučerašnji fizički napad optužio nepoznatog muškarca.

Prema njegovim rečima iza svega stoji predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Inđiji Vladimir Gak.

"Ovo je nečuveno i ja kao neko ko je bio koordinator Otpora i privođen 14 puta za vreme Miloševića, nikada, ali zaista nikada, ovakav stepen bahatosti nisam video", rekao je Vladimir Ješić, brat bivšeg predsednika opštine Inđija i potpredsednika Demokratske stranke Gorana Ješića.

Naveo je da su policajci koji su došli iz Beograda tražili od njega da ide na poligrafsko testiranje, što je i prihvatio, uz uslov da bude prisutan i njegov advokat Vladimir Beljanski iz Novog Sada.

"Na moje pitanje da li su identifikovali čoveka koji me je napao, kao i da li su rešili slučaj s obzirom da je jasno da je iza svega Gak iz SNS-a, rečeno mi je da je to najmanje bitno. Potom su odustali i od poligrafskog ispitivanja, ali su vršili strahovit pritisak na mene da promenim iskaz od juče", ispričao je Ješić.

Dodao je da ti policajci iz Beograda još ne žele da mu daju zapisnik sa saslušanja. "Rekli su mi:'Što se nas tiče, ti uopšte nisi ni bio u policijskoj stanici'", rekao je Ješić.
Prema njegovim rečima, lokalna policija u Inđiji je rešila napad na njega, identifikovala počinioca i ustanovila da je vozilo kojim je napadač pobegao od jedne rent-a-kar agencije iznajmio predsednik Opštinskog odbora SNS u Inđiji Vladimir Gak.

"Inđijska policija je uradila sve i identifikovala je ko stoji iza napada, ko je izdao kola, ali su i sami prestravljeni. Rekli su mi: 'Zato sad plaćamo ovaj ceh jer smo posao uradili profesionalno'", naveo je Vladimir Ješić.

On je optužio policajce koji su došli iz Beograda da nisu došli da istražuju, već da zataškaju napad na njega.

Vladimir Ješić je rođeni brat bivšeg gradonačelnika Inđije Gorana Ješića. Vladimir Ješić je juče izjavio da je jedini razlog za napad na njega činjenica da je Goranov brat.

On je još ocenio da je napad na njega deo "kampanje straha" koju je organizovao SNS, kako bi "po svaku cenu" preuzeo vlast od Demokratske stranke u Inđiji.

Predlozi za smenu opštinskog rukovodstva u Inđiji povučeni su sa dnevnog reda današnje vanredne sednice Skupštine opštine na inicijativu SNS-a, koji je prethodno podneo tu inicijativu.

Sa druge strane, SNS optužuje DS za otmicu jednog dela odbornika iz Inđije koje drže u hotelu na Fruškoj gori, kao i za prebijanje funkcionera naprednjaka iz Beočina koji je želeo da večera u tom hotelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: