Komunalci će zaustavljati vozila?

Pripadnici komunalne policije moći će da zaustavljaju vozila, što će biti jedno od novih ovlašćenja koja će dobiti promenom Zakona o komunalnoj policiji.

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2015.

14:10

Default images
Foto: B92

‘’Komunalci bi uskoro mogli da zaustavljaju vozila i privode lica sudiji za prekršaje’’, rekao je Nikola Ristić, načelnik komunalne policije Beograda.

Između ostalih novih ovlašćenja, komunalci bi prema ranijim najavama Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu i lokalnu samoupravu mogli da budu zaduženi i za zaustavljanje ‘’divljih’’ taksista i sprovođenje uličnih prodavaca do sudije za prekršaje.

Pripadnici komunlane policije će dobiti nove uniforme i obuću za koje je izdvojeno 4.452.000 dinara iz budžeta grada Beograda , kako prenose ‘’Večernje novosti’’

Razlog uvođenja noviteta je pre svega pitanje bezbednosti, ali i novih ovlašćenja, koja će komunalci imati nakon usvajanja izmena Zakona o komunalnoj policiji.

Radna uniforma službenika komunalne policije uskoro će imati fluorescentna obeležja, nalik onim uniformama saobraćajne policije, osim toga biće izrađene od kvalitetnijeg materijala, koji će biti otporan na vetar i kišu.

Izrada uniforme i obuće, putem javnih nabavki, poverena je preduzeću ‘’Stil’’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: