Vučić: Rama i Tači prekardašili

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da su premijer Albanije Edi Rama i vicepremijer KiM Hašim Tači "prekardašili" izjavama o ujedinjenju Albanije i KiM.

Izvor: Beta

Utorak, 07.04.2015.

11:27

Default images
Foto: Tanjug

"Uvek smo pokušavali da nađemo najbolji i najlepši mogući jezik sa Tiranom, ali danas su prekardašili ovim izjavama kako će da se ujedinjuju milom ili silom, bilo pod evropskom kapom, bilo bez evropske kape", rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

Vučić je rekao da Srbija nikome ne preti, a da bi Rami i Tačiju "dobro bilo da ne sanjaju te snove, jer te snove o ujedinjenju Albanije i Kosova neće dosanjati, ma ko da ih u tom poslu podržava".

Vučić je prethodno poručio je da se Kosovo i Albanija nikada neće ujediniti, reagujući tako na izjavu albanskog premijera Edija Rame.

"Obećavam premijeru Rami da se Kosovo i Albanija, kako on kaže, na klasičan način nikada neće ujediniti! Molim albanske lidere da prestanu sa daljim izazivanjem nestabilnosti u regionu!", napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.

Albanski premijer Edi Rama rekao je u intervjuu prištinskoj televiziji "Kosova klan" da će se Kosovo i Albanija "ujediniti na klasičan način" ukoliko EU ne bude otvorila puteve za evropsku integraciju i liberalizaciju viza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: