Nikolić: Paljenje zastave za osudu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović da je čin spaljivanja zastave Hrvatske za svaku osudu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.04.2015.

18:12

Default images
Foto: Beta, AP (arhiva)

Osim toga, Nikolić je naveo i da će protiv počinioca biti preduzete sve mere predviđene zakonom.

"Državni vrh Srbije se gnuša svakog omalovažovanja simbola bilo koje države i naroda. Verujem da ćete razumeti da iza ovakvih incidentnih pojava ne stoji ozbiljna politika bilo koga, a kamoli rukovodilaca Srbije", navodi se u poruci koju je u Nikolićevo ime poslao njegov savetnik Ivan Mrkić.

U poruci se dodaje da su se i u Hrvatskoj događali brojni incidenti i ozbiljna kršenja prava, ali da ih, zarad očuvanja dobrosusedskih odnosa, rukovodstvo Srbije nije stavljalo i neće stavljati u "prvi plan naše političke pažnje".

Savetnik predsednice Hrvatske Darijo Mihelin na upućenu poruku odgovorio je da predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović srdačno zahvaljuje i raduje se saradnji, piše u saopštenju iz kabineta Nikolića.

Lider SRS Vojislav Šešelj je juče ispred Palate pravde, gde je nastavljeno suđenje zameniku predsednika SRS Nemanji Šaroviću, zapalio zastavu Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: