Niko neće na prepad hapsiti Šešelja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko neće na prepad da hapsi predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Izvor: Beta

Utorak, 31.03.2015.

18:21

Default images
Foto: Beta

"Ako mislite da će neko nekog na prepad da hapsi, to se neće desiti", kazao je Vučić novinarima nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke u Beogradu.

On je istakao da je Vlada Srbije danas dobila podatke o zdravstvenom stanju lidera SRS.

"Danas smo dobili podatke, čekamo da vidimo kako će to dalje da se kreće. Polako", dodao je Vučić.

"Čekaćemo prvo da vidimo šta je Žalbeno veće zaključilo, da vidimo šta oni pre svega traže od nas."

"Sećate se da su ga oni spakovali i poslali nam ga. Prvo su tražili da ga špijuniramo, da vidimo gde će da jede, da spava...", podsetio je i dodao da su oni puštanjem Šešelja samo Srbiji izazvali probleme.

Sad ćemo da vidimo šta je to novo što traže od nas, kazao je premijer.

Vučić je ponovio da je cilj odluke Haškog tribunala da se Šešelj privremeno vrati u Hag rušenje vlade Srbije, SNS i njenog rejtinga,.

"Uprkos tome, Srbija će, kazao je, učiniti što je u njenoj moći da očuva punu političku i ekonomsku stabilnost."

Vučić je dodao da nije očekivao i da je iznenađen odlukom Žalbenog veća Haškog tribunala kojom je Pretresnom veću tog suda naloženo da opozove odluku o privremenom puštanju Šešelja na slobodu, kao i da je samo ministar Aleksandar Vulin pogodio šta se zbiva.

"Samo je on shvatio da su imali za cilj rušenje vlade i njenog rejtinga i SNS i ništa više", rekao je Vučić i dodao da ne zna kako je Vulin to pogodio, ali da se pokazalo da ili je, kako je rekao, "on znao više od mene, ili je pametniji".

Premijer je rekao da je Srbija konkurentna mnogim zemljama u regionu i na evropskom tržištu, da su mnogi mislili da reforme u našoj zemlji neće uspeti, te da zato nisu slučajni pritisci na različite načine.

Na insistiranje novinara da kaže da li će Šešelj biti uhapšen, Vučić je rekao da o tome još nije razgovarano, jer vlada još nije dobila nikakvu zvaničnu informaciju o njegovom povratku u Hag.

"Saznali smo za to sa sajta kao i vi", rekao je Vučić istakavši "kad oni nama nešto pošalju, i mi ćemo njima poslati nešto".

Upitan za Šešeljevo zdravstveno stanje premijer je rekao da on nije lekar.

"Vulin da odgovori Milanoviću, ne želim poene"

Vučić je rekao da je njegov posao da gradi dobre odnose s Hrvatskom, a ne da ih ruši, te da očekuje da ministar Aleksandar Vulin odgovori hrvatskom premijeru na njegov komentar odluke Haga o vraćanju lidera radikala u pritvor.

"Očekujem da Vulin odgovori hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću. Ja ne volim da odgovorim nikome u regionu, ne zato što smo slabi već zato što smo snažni. Ne želim da dobijam ovde poene na taj način. Moj je posao da vodim državu i gradim dobre odnose sa Hrvatskom, a ne da ih rušim", rekao je Vučić.

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je danas u Zagrebu da odluka Haškog tribunala da lider radikala Vojislav Šešelj mora da se vrati u Hag neće destabilizovati region i da je neshvatljiva izjava da je to udar na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

"Hrvatsku sigurno neće destabilizovati, ako je Hrvatska uopšte deo regiona, a Srbija će sada pokazati da li je prava demokratija ili zaista zavisi o takvim hirovima", rekao je Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

397 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: