Nikolić: Srbija želi pomoć Italije

Predsednik Tomislav Nikolić rekao je u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Italije Paolom Đentilonijem da je Srbija mnogo uradila u evrointegracijama.

Izvor: Beta

Utorak, 31.03.2015.

18:15

Default images
Foto: Tanjug

Osim toga, Nikolić je naglasio da je sada jako važno da što pre počne otvaranje pregovaračkih poglavlja.

Nikolić je rekao i da Srbija u evrointegracijama očekuje pomoć i podršku Italije, dok je Đentiloni rekao da uskoro očekuje pozitivne pomake na putu evrointegracija Srbije, saopštila je kancelarija predsednika.

"Srbija se već 15 godina nalazi na putu evrointegracija, mnogo toga smo učinili i zato nam je sada jako važno da se što pre otpočne sa otvaranjem poglavlja, kako bi građani naše zemlje mogli da vide čemu vode teške mere koje preduzimamo i koje trpimo", rekao je Nikolić.

Predsednik je naveo da ekonomske mere koje Srbija preduzima treba svima da pokažu odlučnost za konsolidaciju finansija, kao i da je put evrointegracija sada nepovratno u spoljnoj politici zemlje.

Đentiloni je rekao da dobri ekonomski odnosi Srbije i Italije iza sebe imaju i dobre političke odnose, što će biti potvrđeno i u narednom periodu pošto 25. maja u posetu Srbiji dolazi novi predsednik Italije, dok će do leta će biti održan i samit vlada dveju zemalja, navodi se u saopštenju.

Italijanski ministar je ocenio da je Srbija stabilna zemlja koja ohrabruje strane investicije i dodao da Italija blagonaklono gleda na sve mere koje Srbija preduzima u cilju osnaženja finansija, jer će se to pozitivno oslikati na nivo novih investicija u srpsku privredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: