ZA: Glumcima otkaz zbog protesta?

Glumci Vujadin i Vladimir Milošević kažu da su dobili otkaze u zaječarskom pozorištu "Zoran Radmilović" zbog učešća na mitingu opozicije 9. marta.

Izvor: B92

Subota, 21.03.2015.

15:29

Default images
Iz filma "Šejtanov ratnik" (Foto: Facebook)

Upravnik Vladimir Cerović kaže da u pitanju nije politika, već nova sistematizacija.

Vujadin Milošević, poznat po ulogama u filmovima "Artiljero", "Šejtanov ratnik", "Šišanje" i seriji za mlade "Totalno novi talas" objavio je na svom Fejsbuk profilu da su njegov kolega Vladimir Milošević i on ostali bez posla zbog učešća na mitingu i izvođenja pesme "Svi na protest".

Milošević je naveo da su sistematizaciju po hitnom postupku izradili gradska vlast u Zaječaru i uprava pozorišta, a da će rešenja o otkazu "iz tehničkih razlaoga" biti uručena u ponedeljak.

"Nisu imali u opštini pare da nam isplate zaostale plate", naveo je Milošević.

On je za B92 rekao da vlast zamera dvojici glumaca jer su otpevali pesmu koja je njegovo autorsko delo.

"Sutradan se odjednom pojavila nova sistematizacija u pozorištu, gde smo nas dvojica ostali bez posla, eto tako, bez ikakvog pravnog osnova. Bez reda smo odabrani da nam se skinu glave. Ne laskam sebi ili kolegi, ali mi zapravo nosimo repertoar i igramo sve glavne uloge. Prosto, da se pravila racionalno primenjuju, sigurno ne bismo bili među tim ljudima koji su tu za otkaz", rekao je on.

U kratkom telefonskom razgovoru Vladimir Cerović, upravnik Zaječarskog pozorišta, rekao je za B92 da "glumci ostaju bez posla zbog nove sistematizacije, a ne zbog politike".

Pred kamere nije hteo,a detalje je obećao u ponedeljak.

Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara kaže da ne zna o čemu se radi i da to nije u njegovoj nadležnosti.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: