Zašto seku drveće u Studentskom?

Akademski park u centru Beograda, poznatiji kao Studentski park, osvanuo je ovih dana bez velikog broja stabala.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2015.

16:36

Default images
Foto: Freeimages.com

Zato smo vlast pitali - zašto se seče drveće u Studentskom parku.

Drveće je trulo i seča nema veze sa planom o garaži, kategoričan je gradski menadžer Goran Vesić.

"Priče da se to drveće vadi zbog garaže su netačne i da tako kažem glupe. Garaža je planirana tamo gde je okretnica i nikakve veze ovo nema sa garažom, hajde da ne pravimo priču tamo gde je nema“, kaže Goran Vesić.

Vesić tvrdi da je svaka drugačija tvrdnja - zlonamerna.

"Gospođo, ne vadi se ništa preko noći, ovo se radi na zahtev građana.. Onih koji žive tamo, a tražili su to pre nekoliko meseci“, kaže Vesić.

Lepo se kandidujte na izborima, pa se tako izborite za pravo da uređujete i Studentski park, posavetovao nas je Vesić.

"Uzmite rešenje od inspekcije, od ekologije, ne vidimo šta je problem da mi to zamenimo, ne znam šta vi hoćete u stvari“, upitao je gradonačelnik Siniša Mali.

Osetljivi na vađenje drveća građani su bili i u slučaju platana u Bulevaru. Ovo su danas slike iz parka u centru grada - tu su rupe koje zjape, ali i nove mladice se užurbano postavljaju. Gradski čelnici tvrde da će park biti lepši, bez grafita i zatvoren uveče, po ugledu na parkove u Londonu i Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: