"Beba ima problema sa disanjem"

Hitna pomoć sa ekipom lekara iz Instituta očekuje na aerodromu Nikola Tesla bebu iz Novog Pazara koja treba da helikopterom stigne u Beograd.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.03.2015.

00:41

Default images

Direktor Instituta za majku i dete Radoje Simić rekao je da prema njegovim informacijama, helikopter traži bezbedno mesto za sletanje s obzirom na maglu.

"Mi smo spremni da primimo bebu koja ima disajnih problema, odnosno problema sa respiratornim organima", rekao je Simić, navodeći "da je beba stara pet dana".

On je rekao da je za bebu obezbeđen kiseonik i da očekuje da u transportu bebe nema dodatnih problema s obzirom da ih je bilo dok je beba bila u sanitetskom vozilu.

Simić je naveo da su na aerodrom Nikola Tesla najpre iz predostrožnosti bile upućene dve ekipe hitne pomoći pojačane sa ekipom lekara iz Instituta.

"Procena je bila da nije neophodno da budu obe ekipe i jedna se vratila u Institut", rekao je Simić.

Prema njegovim rečima, Institut je spreman da primi bebu iz Novog Pazara kao i svu decu iz Beograda i Srbije ukoliko im je potrebna pomoć.

Put Kraljevo - Raška, u mestu Pivnice kod Bogutovca bio je prekidu od 18 sati zbog odrona, i od tada traju radovi na raščišćavanju ove deonice puta.

Helikopter sa bebom još nije sleteo na beogradski aerodrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: