Otmičari iz FR, imali pasoš za dete

Troje francuskih državljana je uhapšeno zbog sumnje da su izvršili otmicu devojčice u Beogradu, a prema saznanjima B92 za dete je bio pripremljen pasoš.

Izvor: B92

Petak, 13.03.2015.

16:10

Default images
Uhapšeni otmièari (Foto: B92/Sremska TV)

MUP je saopštilo da su zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo trgovine ljudima uhapšeni M.S. (1969), S. A. G (1965) i Š. E. K (1989).

Devojčica je pronađena bez povreda i vraćena roditeljima, a osumnjičeni će biti privedeni uz krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Otmičari su uhapšeni na auto-putu ka Šidu, nakon što su pokušali da probiju naplatnu rampu kod Šimanovaca vozilom sa francuskim registarskim tablicama, a dete je pronađeno nepovređeno. Kako piše "Blic", troje otmičara ne sarađuju sa policijom i razgovaraju među sobom na španskom.

Otmica se dogodila u 12 časova, kada je majka sa devojčicom u naručju izašla iz lokalnog supermarketa u Ulici braće Jerković ispred broja 227. Iz vozila koje ju je pratilo istrčao je muškarac, odgurnuo ju je i uvukao dete u automobil.

"Imali smo monstruozno delo, ali su brzom i efikasnom reakcijom policije otmičari uhapšeni. Policajci su primetili da su otmičari u jednom trenutku želeli da bace dete preko ograde i pobegnu bez njega, ali su bili pravovremeno opkoljeni i izbegnut je najstrašniji scenario i dete je živo i nepovređeno", rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović novinarima na mestu hapšenja otmičara.

Kako je objasnio ministar, vozilo otmičara stigao je "presretač".

Kriminolog Božidar Spasić rekao je za B92 da je ovakva otmica dosad neviđena u Beogradu.

"Deluje kao organizovana akcija otmičara i način na koji je izvedena ukazuje na to da se radi o profesionalcima. Možemo da nagađamo samo o razlozima, ali se otmice rade iz tri osnovna razloga - zarad ucene, trgovine ljudima i kada je u pitanju porodična otmica", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: