Polemika Nikolića i Stevanovića

Na sednici parlamenta Kragujevca došlo je do žustre rasprave između sadašnjeg i bivšeg gradonačelnika Radomira Nikolića i Veroljuba Stevanovića.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

22:08

Default images

Do rasprave je došlo zbog razrešenja trojice direkora kragujevačkih komunalnih preduzeća i jedne zdravstvene ustanove, koji su podneli ostavke na te funkcije iako su izabrani na konkursu.

Diskusiju o ostavkama započeo je odbornik opozicione stranke Zajedno za Šumadiju Aleksandar Labović koji je izjavio da je direktor "Parking servisa" Nenad Vasiljević utajio porez od 500.000 evra i upitao gradonačelnika da li je zadovoljan njegovim radom, jer ga ne smenjuje.

Gradonačelnk Nikolić je na to odgovorio da je Vasiljevića postavila bivša vlast i da skupština danas ne smenjuje direktore, već prihvata njihove ostavke.

"Imam saznanja da Vasiljević opet pravi istu grešku i ako je to tačno sam ću podneti inicijativu za njegovu smenu", naglasio je Nikolić.

Bivši gradonačelnik i odbornik stranke Zajedno za Šumadiju Stevanović je rekao da je "direktorima zatraženo da podnesu ostavke" i dodao da je "direktor Vodovoda Obren Ćetković imao posetu kojom mu je rečeno da podnese ostavku jer ima 65 godina i uslov za penziju".

"Ćetkovića ne treba da se rešite, jer je uspešan direktor u Vovododu gde plate ne kasne", rekao je Stevanović i dodao da upozorava Nikolića da on snosi odgovornost za razrešenje direktora.

Nikolić je na to upitao kako Ćetković moze biti uspešan direktor kada Vodovod duguje 10 miliona evra.

"Ne mogu da verujem da za govornicom govorite mrtvi hladni, a iznosite neistine", rekao je Nikolić.

Stevanović mu je odgovorio "da nije ni mrtav, ni hladan" i optužio sadašnju vlast da je povećala dugovanja prema gradskim preduzećima, među kojima je i v Vodovod za nekoliko stotina miliona dinara.

Stevanović je zatražio i da se formira komisija kako bi se utvrdila dugovanja gradske uprave prema preduzećima.

"Seo bih ja sa vama i sa tom komisijom, ali neću sa takvima da imam posla", rekao je Nikolić bivšem gradonačelniku, a potom upitao "koje je to poslove radio Vodovod za grad da bi mu lokalna samouprava dugovala" i dodao da je reč o poslovima za mandata bivše vlasti koje sadašnja mora da plati.

Odbornici su posle jednočasovne diskusije prihvatili ostavke direktora preduzeća Vodovod i kanalizacija, Čistoća, Gradske tržnice i Doma zdravlja i imenovali vršioce dužnosti sa mandatom od šest meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: