ZG: Razbijen lanac prostitucije

Zagrebačka policija razbila je međunarodni lanac prostitucije i uhapsila 10 osoba, saopštila je agencija Hina.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

13:51

Default images

Osobe su osumnjičene da su od jula pretprošle godine angažovale devojke iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine radi prostitucije u hotelima u Nemačkoj.

Petoro uhapšenih policija tereti za zločinačko udruživanje, a preostalih petoro zbog prostitucije, javila je agencija Hina.

Zločinačko udruženje je, uz četiri hrvatska državljanina, organizovao i vodio nemački državljanin s privremenom adresom u Hrvatskoj koji je organizovao lanac prostitucije.

Ta krivična dela su međunarodnog karaktera, jer se komunikacija i delovanje uhapšenih odvijalo preko Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, dok se prostitucija organizovala na području Nemačke.

Policija je osim toga utvrdila da je pet hrvatskih državljana od kraja 2013. na području Hrvatske i Nemačke organizovalo na identičan način prostituciju.

U razbijanju lanca prostitucije, zagrebačka policija je sarađivala i sa nemačkom policijom kao i bosanskohercegovačkom Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA).

Svi osumnjičeni su pritvoreni i krivično prijavljeni, piše Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: