Milanović:Dobrodošlica za Kitarović

Hrvatski premijer Zoran Milanović danas je u ime vlade novoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović poželeo dobrodošlicu.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.01.2015.

12:00

Default images
Foto: Tanjug

On je predsedniku u odlasku Ivi Josipoviću izrazio vladinu zahvalnost za "časno i uzorno" obavljanje dužnosti na čelu države u prethodnom petogodišnjem mandatu.

Premijer je poručio da će vlada sa novoizabranom šeficom države sarađivati u okviru zakona, kao i do sada.

"U tome smo striktni, tako funkcionišemo i tako će biti i ubuduće", naveo je Milanović na početku sednice vlade, prenela je Hina.

Dodao je da je vlada s Josipovićem u okviru oblasti saradnje koja postoji između predsednika i vlade, koje su malobrojne, a neke od njih važne, sarađivala "jako dobro", uveren da će tako biti i ubuduće.

Milanović je, trakođe, istakao da kao predsednik vlade poziva i stoji na raspolaganju Grabar Kitarović svakog četvrtka, odmah nakon inauguracije, za razgovor i informaciju o tome šta je vlada radila u protekle tri godine i šta će raditi u sledećih godinu dana, kao i o tome po čemu smatra da je aktuelna vlada dobra i puno bolja od prethodne dve.

"Ali, tu se mišljenja uvek mogu razilaziti. Mi imamo svoje argumente i otvoreni smo za razgovor", jasan je premijer najmlađe članice Evropske unije.

Precizirao je da poziv za razgovor upućuje formalno on, a da su vrata vlade otvorena.

"Vlada je radno i političko telo, ona se po pravilu sastaje četvrtkom, tu smo", rekao je Milanović.

Kada je u pitanju želja nove predsednice za preseljenjem rezidencije u Visoku ulicu u Zagrebu, naveo je da vlada toj želji "teško može da ne udovolji".

"Što se nas tiče, ta selidba može da počne odmah posle inauguracije, praktično prvi dan. Ako je to u duhu štednje za koju se zalaže vlada, tim bolje", smatra Milanović.

Prema hrvatskom zakonu, Grabar Kitarović će na dužnost stupiti poslednjeg dana mandata odlazećeg predsednika Josipovića, koji je petogodišnji mandat preuzeo 19. februara 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: