Uhapšeno 50 zbog hvale terorizma

Više od 50 sudskih procedura pokrenuto je od prošle srede kada je napadnut pariski satirični nedeljnik "Šarli ebdo" i ubijeno 12 ljudi, piše francuski "Mond".

Izvor: B92

Sreda, 14.01.2015.

12:23

Default images
Foto: Beta/AP

Pozivajući se na izvore francuskog Ministarstva pravde, više od 20 sudskih postupaka pokrenuto je samo juče, dok je osam osoba pozvano na policijsko saslušanje, naveo je list i dodao da je još osam osoba odmah poslato na sud.

Za sada je izrečeno pet presuda, među kojima je najteža kazna, od četiri godine zatvora, izrečena jednom 34-godišnjem Francuzu koji je, kada je uhvaćen da vozi pijan, pred policajcima hvalio prošlonedeljne terorističke napade u Parizu i rekao im da bi i njih trebalo pobiti.

Po jednu godinu zatvora su dobile dve osobe koje su posle napada vikale na ulicama da ne vole "Šarli ebdo" i da je "dobro to što se dogodilo listu".

Istraga zbog podsticanja terorizma otvorena je i protiv kontroverznog francuskog komičara Dijedonea, već osuđivanog za antisemitizam, koji je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da se "oseća kao Šarli Kulibali".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: