FR:Optužen zbog podrške teroristima

Kontroverzni francuski komičar Dijedon Mbala Mbala je danas priveden zbog podržavanja terorizma.

Izvor: B92

Sreda, 14.01.2015.

09:55

Default images
Freeimages.com

On je na Fejsbuku objavio post u kojem je stao u odbranu napadača koji su prošle sedmice u tri odvojena napada u Parizu ubili 17 ljudi.

Tužilaštvo je protiv njega sinoć podiglo optužnicu zbog posta u kojem piše: "Večeras, što se mene tiče, osećam se kao Šarli Kulibali".

" Šarli Kulibali" sadrži ime satiričnog nedeljnika "Šarli ebdo", u čijoj su redakciji prošle srede islamisti ubili 12 ljudi, kao i prezime napadača na jevrejsku prodavnicu u Parizu Amedija Kulibalija, koji je tom prilikom ubio četvoro talaca, prenela je agencija AFP.

Dijedon je taj kontroverzni post objavio u nedelju, pošto je pristustvovao protestnoj šetnji protiv ekstremizma u Parizu, na kojoj se okupilo više od 1,5 miliona ljudi.

Komičar je više puta osuđivan za podsticanje mržnje ili antisemitizam u svojim nastupima u kojima je ismevao Holokaust.

On je takođe popularizovao takozvani "kvenel", gest rukom koji je neka vrsta obrnutog nacističkog pozdrava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: