"Milanović sa Kolindom po zakonu"

Premijer Hrvatske Zoran Milanović nije čestitao pobedu Kolindi Grabar Kitarović, ali je iz njegovog kabineta saopšteno da će sarađivati sa njom.

Izvor: B92

Utorak, 13.01.2015.

17:49

Default images
foto: Tanjug

Novoizabrana predsednica Hrvatske je najavila da će joj jedan od prvih poteza biti sastanak sa ministrima Vlade od kojih želi da čuje predloge mera za stopiranje ekonomske krize, a ukoliko do toga ne dođe, navela je da će tražiti parlamentarne izbore.

Posle tih izjava se nije premijer nije oglašavao, a iz njegovog kabineta je za HRT kratko rečeno da će on sarađivati sa predsedicom u skladu sa zakonom.

Ipak, bivša predsednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor ne misli da će saradnja dvoje lidera biti jednostavna, kako zbog izjava Kitarovićeve u predizbornoj kampanji, tako i zbog Milanovićevog stava i načina saradnje sa odlazećim predsednikom Ivom Josipovićem koja takođe nije bila jednostavna.

“Biće burno“, navela je Kosor.

Pobeda kandidatkinje HDZ na predsedničkim izborima mogla bi da bude uvod u dalji razvoj događaja u Hrvatskoj, s obzirom na to da su za jesen planirani parlamentarni izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: